Back to Top

Concurs alergare trail Bacau - Cred în mișcare

Trasee

Traseele Via Bacovia Trail

Traseele concursului Via Bacovia Trail se întind peste frumoasele dealuri de vest ale Bacăului. Traseele urmează drumuri și cărări forestiere și pe pajiști, purtându-te prin păduri frumoase și blândece și peste dealuri ce îți oferă o frumoasă priveliște asupra orașului Bacău, a satelor și a văii.

Natura terenului

Suprafața terenului este una specifică de deal, cea mai mare parte din traseu fiind lut. În unele locuri suprafața de alergare va fi acoperită de frunze sub care se pot ascunde crengi și pietre. Pe unele porțiuni mici vom avea stâncă/piatră și o foarte mică parte, după start și înainte de finish, asfalt. În caz de vreme umedă vom avea de-a face cu suprafețe moi, alunecoase, motiv pentru care se recomandă utilizarea pantofilor de alergare cu talpă profilată pentru “teren greu” – recomandarea noastră fiind aceștia, cei cu talpă tip “soft ground” putând și folosiți doar pentru cazul în care terenul este uscat.

Legendă hartă:


Traseu Cros 12Km/500m

Traseul are aproximativ 12Km și 500m (520m) diferență de nivel acumulată. Un preview al traseului este prezentat mai jos.

O parte din trase se desfășoară pe drumuri și cărări cu expunere spre orașul Bacău.


Traseu Semimaratonul Capelelor 21Km/1100m

Traseul Semimaratonul Capelelor însumează aproximativ 21Km distanță și 1100m (1120m) elevație pozitivă.


Cursa copiilor

Pentru cursa copiilor traseul se va desfășura pe străzile din jurul bisericii. Bucla traseului are aproximativ 500m și va fi parcursă o singură dată de copiii din categoria 6-10ani și de două ori de cei din categoria 11-15ani..


Note și observații privind traseele:

  1. Traseele prezentate pot suferi modificări până la data concursului, în funcție de starea vremii și alte impuneri care nu țin de organizatori. Variantele finale ale traseelor vor fi publicate și anunțate în timp util.
  2. Deși traseele se desfășoară într-o zonă de deal, datorită configurației terenului, acestea au un grad de dificultate între mediu și greu. Ca atare se impune și se recomandă echipament adecvat.
  3. Pe o parte din aceste trasee nu există semnal GSM
  4. Drumurile și cărările prezintă în multe locuri bifurcații, recomandăm atenție sporită la marcaje și, de asemenea, folosirea unei aplicații pentru orientare.
  5. Distanțele și elevațiile prezentate sunt aproximative, ele au fost determinate în urma măsurătorilor multiple pe teren, prin parcurgerea traseelor. Pot exista diferențe față de acestea în funcție de echipamentul și metoda de determinare.